Aug 102014
Sempena bulan promosi GLA Complex Shaklee, ramai juga kawan yang bertanyakan dengan saya apa beza EPO dengan GLA. Ada yang merasakan makan EPO dah cukup, takyah ambik GLA bagai. Function sama je, untuk regulate haid dan hormon, mengurangkan rasa sakit semasa haid.

Tetapi kawan-kawan, perasan tak ramai juga yang ambik EPO tapi masih ada rasa senggugut dan ketidakselesaan PMS tu. Dan, adakah yang kita makan tu betul-betul ialah GLA dan EPO yang asli. Pilihan di tangan anda untuk meneliti lebih dalam berkaitan suplemen yang anda makan.


Di sini, suka saya kongsikan istimewanya GLA Complex di hati saya yang saya makan dari selepas habis pantang anak pertama sehinggalah saya hamil anak kedua ni. Alhamdulillah Allah permudahkan segalanya.
GLA atau nama penuhnya gamma-linolenic acid dari Shaklee ini merupakan kombinasi minyak borage yang mengandungi
asid gamma linolenik (GLA), asid linolenik (LA), minyak bunga matahari
dan vitamin E. 
Biasanya, asid gamma linolenik digunakan secara tradisional bagi
melegakan kesakitan semasa datang haid, sakit kepala, mengatur kitaran
haid dan melegakan tanda-tanda putusnya haid
.Namun, GLA SHAKLEE juga boleh diambil oleh lelaki yang mempunyai masalah prostat, kencing manis dan darah tinggi. Oleh itu GLA sesuai untuk lelaki dan wanita.
Apa Bezanya GLA Complex dengan EPO (evening primrose oil)?
GLA Shaklee yang diesktrak daripada Borage yang ditanam secara organik  mengandungi GLA semulajadi yang sangat pekat dan dalam bentuk mudah diserap. Kandungan GLA ini adalah 2 kali ganda daripada kandungan GLA dalam EPO.

Borage ini adalah 3 kali lebih tinggi bioavailabiliti dan 3 kali lebih berkesan daripada EPO

GLA complex Shaklee sangat istimewa kerana mengandungi minyak bunga matahari dan juga Vitamin E, di samping setiap kapsulnya mempunya 300mg GLA yang merupakan sumber Omega 6.
Bioavailibiti nya membuktikan bahawa setiap kapsulnya adalah mudah untuk di serap di dalam sel sel kita.

Istimewanya GLA Complex Shaklee

Gla mempunyai banyak kebaikan dan manfaat. Apa yang menjadikan GLA ini lebih istimewa ialah ia bukan sahaja melegakan kesakitan semasa haid dan mengurangkan simtom PMS, tetapi juga membantu dalam mengurangkan simtom kencing manis dan darah tinggi.

  • Mengawal Estrogen dan Testosteron – GLA mmebentuk prostaglandin untuk mengawal selia hormon lelaki dan wanita, dan memperbaiki simtom PMS seperti kesakitan semasa haid, perubahan emosi, dan juga sakit payudara.
  • Melambatkan menopos – melambatkan simtom menopos seperti hot flashes, insomnia, ketidakhadaman dan depresi. Pengambilan jangka panjang boleh melambatkan penuaan, dan mengetatkan uterus untuk menampakkan keremajaan kulit. 
  • Memperbaiki Sistem Prostat – memperbaiki masalah prostat lelaki, dan mengurangkan simtom kerap kencing.
  •  
  • Mengahalang Inflamasi Kulit – pengambilan GLA secara konsisten dapat mengurangkan jeragat, kulit kering, eczema, dan bintik penuaan. Mengikut kepada pengalaman sendiri yang ada kulit gering dan gatal gatal ni, pengambilan GLA memang mengurangkan masalah kulit saya. Jerawat-jerawat batu yang biasanya berkeluaran semasa haid juga jarang kelihatan semenjak mengambil GLA.
  • Mengurangkan Komplikasi Diabetis –  mengurangkan kandungan gula dalam darah, mengurangkan kebas-kebas yang di rasa.
  • Menghalang Tekanan Darah Tinggi – Gla mengandungi Omega 6 , yang mengurangkan pembekuan darah dalam badan, serta mengelak masalah pengembangan salur darah, dan merangsang pengedaran darah.

Selain daripada manfaat yang didapati di atas, GLA Shaklee juga membantu dalam masalah kesuburan, menangani sindrom Cyst dan Fibroid dan juga salah satu produk yang banyak digunakan untuk menyuburkan telur bagi tujuan kesuburan.

Sebarang pertanyaan dan konsultasi boleh hubungi saya;
Anidah Kamsin
0165842330
Shaklee ID : 891274
FB : Nida Syam
Atau anda boleh terus buat pembelian GLA di sini;

KLIK UNTUK BELIAN
Please follow and like us:

NidaSyam

Im a mother of 3 boys, very active and growing up fast. I love to share oir little family's happiness with you, thus I love to write about it.


Reader Comments

Write a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge